September 18, 2024

Camryn Drever spikade igen när Skellefteå nollade MoDo

Skellefteå har tagit sin första vinst som ett SDHL-lag.
Nykomlingen nollade nämligen fjolårsfinalisten och vann med 2-0 – samtidigt så vann Brynäs stort mot Leksand och SDE tog sin tredje raka seger.

Försäsongen rullar vidare och under torsdagskvällen fortsatte förberedelserna för flera lag inför den kommande SDHL-säsongen. Här kommer en genomgång av kvällens matcher:

Skellefteås fina seger – nollade MoDo

Skellefteå AIK fick en tuff start på försäsongen inför sin första säsong i SDHL då de förlorade med hela 5-0 mot regerande mästarna Luleå/MSSK tidigare i veckan.

Under torsdagen väntade ytterligare ett tufft motstånd då fjolårsfinalisten MoDo Hockey stod för motståndet. Men då tog Skellefteå en stark skalp och nollade MoDo genom att vinna med 2-0 för att ta sin första seger som ett SDHL-lag.

Det var mållöst väldigt länge och det skulle dröja till den 51:a spelminuten innan dödläget bröts och det var Ronja Mogren, tidigare i MoDo, som gav Skellefteå ledningen. Kanadensiska nyförvärvet Marah Wagner satte sedan 2-0 i tom kasse.

MoDo vann skotten med hela 38-22 men Skellefteås nya målvakt Camryn Drever stod på huvudet och räddade alla 38 skott för att hålla nollan och se till att Skellefteå kunde vinna matchen.

Brynäs tar storseger mot Leksand

Brynäs förlorade sin försäsongspremiär mot MoDo förra veckan – men nu fick Gävlelaget revansch genom att knäcka rivalen Leksand med hela 5-0.

Nyförvärvet Celine Tedenby gav Brynäs ledningen i första perioden. I den andra perioden kom sedan 2-0 genom stortalangen Tilde Sundnäs Grillfors. 16-åringen har gått från Leksand till Brynäs inför den kommande säsongen och gjorde nu mål direkt mot sin förra klubb.

I tredje perioden så rann det sedan iväg för Brynäs. Sara Cajanova gjorde 3-0 och backkollegan Annie Silén utökade sedan ytterligare innan Hanna Thuvik fastställde slutresultatet 5-0.

Tredje raka för SDE – efter hattricket

SDE har fått en flygande start på försäsongen. Efter att tidigare ha besegrat Färjestad med 4-0 och Djurgården med 5-1 så väntade nu Linköping – och det blev en tredje raka seger.

Den här gången var det dock inte en lika övertygande seger. Nyförvärvet Emily Nix gav SDE ledningen men därefter vände Linköping till 2-1 genom mål av Marthe Pabsdorff Brunvold och Naomi Rogge.

Emily Nix kvitterade sedan till 2-2 i tredje perioden och 34 sekunder senare gjorde Malia Schneider 3-2 till stockholmskorna. Magdalena Winbo gjorde sedan 4-2 i tom kasse och precis i slutsekunderna kom även 5-2. Emily Nix har gjort mål i alla SDE:s träningsmatcher hittills och tyskan krönte nu kvällen med att fullbordade ett hattrick i sin tredje match med klubben.